experience design

consultancy

 

toe aan een frisse blik?

neem contact op

de Cultuurkermis

Project

Clients

Partner

Spoortocht
Oktober, 2017

Provincie Noord-Brabant (Zuidlijn)

Gemeente Helmond

Mies Loogman
miesloogman.nl

Veel Helmonders verkiezen de bioscoop boven een museum of theater bezoek. De diversiteit aan workshops, kunst en theater hebben voor iedereen wat te bieden, maar misschien blijft soms de drempel te hoog. Hoe kunnen we die drempel spelenderwijs verlagen, en laten zien wat een ander soort cultuur bezoek betekenen kan?

We zagen een kans in de kermis: een herkenbare context met gok en speel interacties als dé nieuwe ingang naar de

lokale cultuur! Voortbouwend op Mies Loogman's project Gene Machine, werkten Mies en Nicky aan kermisattracties die het karakter en de informatie van de verschillende instellingen vangen in speelmachines. Flipper bijvoorbeeld op theater 't Speelhuis en zie welke shows er voor jou aan komen! Gok op de Kunstkwartier automaat en match de juiste verrassende workshop!

 

Door het spelen met de machines, worden bezoekers niet

alleen ge-entertained, maar ook geinformeerd. Zo gebruiken we de context van de kermis om een nieuw licht op lokale cultuur te schijnen.

 

Natuurlijk gingen de bezoekers niet met lege handen naar huis: met het winnen van boeken, kortingen en prijzenpakketten verlaagden we de drempel voor toekomstige cultuurbezoeken: nieuwe redenen om een keer naar het museum toe te gaan!

In dit project verzorgde Nicky aanvullend ontwerp, realiseren van de  machines, interactie ontwerp en communicatie

"Pardon, klopt het dat we hier prijzen kunnen winnen?"

Ncky Experience & Interaction © 2018