experience design

consultancy

 

toe aan een frisse blik?

neem contact op

Silo 1 Exposé

Project

Clients

Partner

Silo / Museumnacht 010
Maart, 2018

Dit is Zuid

Maassilo

Mariella van Apeldoorn
mariellavanapeldoorn.nl

De geschiedenis van de Maassilo in Rotterdam kent twee gezichten: de ruwe handel industrie van graan en olie die sinds 1911 de Maashaven tekende, en de wilde evenementen van NOW&WOW die de oude silo omtoverde tot experimenteel party paradijs. Hoe verhouden arbeider en verleider zich tot de silo? Zijn het echt 2 werelden, of deelden alle bewoners toch eenzelfde band met de Maassilo?

Samen met Mariella van Apeldoorn en muzikant Cedric Vermue, brachten we beide verhalen tot leven als 1 geheel tijdens de Museumnacht Rotterdam. Bezoekers zagen de industriele en experimentele beelden met elkaar mengen op een grote projectie met live electronische muziek uit synthesizers en silogeluiden. Voor een intiemere beleving hingen er 2 gigantische silo's midden in de ruimte.

Hier stapte je even terug uit de tijd en kwam je tussen de vele verzamelde interviews en krantenartikelen van oud-werknemers, feestgangers en andere silobewoners. De Silo blijft doorstromen, net als z'n bewoners. Ondanks het ruwe uiterlijk, is een bezoek aan de silo voor havenarbeider of verleider een thuiskomen.

De Silo stroomt door in komende edities!

In dit project verzorgde Nicky het ruimtelijk ontwerp, storytelling interacties, psychedelische projecties, en visuele identiteit

"Het is net alsof je Alice in Wonderland binnenstapt"

Mariëlla

van Apeldoorn

Ncky Experience & Interaction © 2018