experience design

consultancy

 

toe aan een frisse blik?

neem contact op

Ron Magielse © BN de Stem

Station Speelhuis

Project

Clients

Partner

Spoortocht
Januari, 2018

Provincie Noord-Brabant (Zuidlijn)

Cultuurnacht Breda

Noortje van den Eijnde
noralie.nl

De Speelhuislaan flankeert de wijk Belcrum in Breda: een wijk met een gescheidenis van snoepfabrieken, suikerbiet verwerking, professionele verleiding en zelfs een kasteel buitenhuis tijdens de Gouden Eeuw, het Speelhuis zelf. Door het hart van de straat loopt een verlaten treinspoor: een stille getuige van een tijd waarin verleiding een van Breda's export producten was.

 

Hoewel er achter de deuren van de Speelhuislaan nog allerlei

verleidingen afspelen, blijven deze verborgen voor voorbijgangers. Samen met Noortje van den Eijnde ontwierpen we een nieuw platform om die buurtverhalen te kunnen delen: Station Speelhuis! Een levensgrote radioshow waarbij voorbijgangers in banken over het spoor kunnen rollen.

Terwijl de buurtbewoners in hun eigen woonkamers plaatsjes draaiden, voorleesden en interviews houden, gleden de bezoekers van station naar station.

Alsof het een levensgrote radiotuner werd: zo konden bezoekers van de Cultuurnacht Breda inschakelen in het verhaal van het Speelhuis, of experts in geuren en verslaving.

 

Daarmee trok Station Speelhuis niet alleen de aandacht van Cultuurnacht bezoekers: ook nieuwsgierige buren vroegen zich af wanneer ze konden aansluiten in een volgende editie.

 

Vergeet 'm dus niet uit te checken!

In dit project werkte Nicky aan het ervaringsontwerp,  en verzorgde de visualisatie, identiteit en realisatie van de ruimtelijke ervaring

"Station Speelhuis! Van het spoor naar je oor, de volgende halte is Parade Praatjessss!"

Ncky Experience & Interaction © 2018